Udruge Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Zelena akcija još jednom pozivaju građane i građanke da se uključe u akciju pošumljavanja opožarenog područja kod Turnja u subotu od 9 do 13 sati. Akcija je završni dio prošlogodišnje kampanje "Svim´na Zemlji, daruj drvce!" koju su provele udruge Eko-Zadar, Zelena akcija i Eko Zrmanja s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju mladica stabala kojima će se obnoviti jedno od opožarenih područja Zadarske županije.

Planirana je sadnja oko 1000 mladica pinije na području iznad mjesta Turanj na kojemu je šuma alepskog bora stradala u požaru 2017. godine. Do lokacije se najlakše može doći prateći oznake za Vrtni centar „Holus" (Put Gajine 2, Turanj) iznad kojega se, oko 300 m udaljenosti, nalazi područje sadnje.

Organiziran je besplatni bus za volontere i volonterke akcije koji će prema Turnju krenuti u 8.30 sati te sendviči, sok i čaj osvježenja. Iz udruge „Eko-Zadar" mole sve zainteresirane da prijave svoj dolazak na mail [email protected] ili na broj 097 797 5136 radi sjedećih mjesta u autobusu te hrane i pića osvježenja.

Za volontere se preporuča udobna radna odjeća i obuća. Potrebno je ponijeti i radne rukavice.