Nije dugo trebalo čekati, nakon priopćenja predsjednika GO SDP, Antuna Novoselovića pod naslovom: Zadarski blok HDZ-u uz bok. da se oglasi županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač. Povod su izbori za Vijeća Mjesnih odbora koji su doveli do otvorenog trvenja unutar zadarske oporbe.

Priopćenje Pupića Bakrača donosimo u cijelosti:

  Biti policajac najčasnije je zanimanje. To su ljudi koji se brinu o očuvanju reda, provođenju zakonitosti i štite ustavno-pravni poredak RH. Prema Zakonu o policiji zaposlenicima MUPa nije dozvoljen politički angažman. Nepisano je pravilo da se policajci ni nakon umirovljenja ne bave politikom. Jer kako ono kažu jednom policajac uvijek policajac, jednom borac protiv kriminala uvijek borac protiv kriminala a ne političar. I onda iz PU Zadarske neposredno nakon umirovljenja Renov prijatelj Gašpar Begonja preko HDZa sleti na mjesto načelnika Privlake a Antun Novoselović na mjesto predsjednika GO SDP-a.
Sada nama taj Novoselović drži predavanja o vjerodostojnosti, licemjerju, iskrenosti... Pri tome se koristi obrtanjem teza.
Neistina je da se SDPe godinama bori protiv kriminala, nepotizma i korupcije vladajućih. Istina da je SDP najbjednija moguća oporba koja godinama ništa ne radi i o ničemu se ne očituje ( lako provjerljivo putem Google tražilice).

U svom obraćanju medijima Novoselović tvrdi da SDP nikada nije podržavao HDZ a dok drugima spočitava prirodno partnerstvo sa HDZom. Istina je upravo obrnuta. Sasvim je jasno da oni koji su ušli s nama u zajedničku priču ne žele, niti će ići u bilo kakvu suradnju sa HDZ-om. S druge strane trenutačno najčvršća koalicija u cijeloj županiji je ona Renate Sabljar-Dračevac sa dvojcem Šoša-Lončar u Županijskoj skupštini odnosno koalicija HDZ-SDP . Time je zgrožena cijela zadarska javnost, o tome nisam govorio samo ja već i sam Novoselović, Erol Gashi u svojoj kampanji za predsjednika ŽO SDPa i brojni drugi SDPovci. Renata Sabljar-Dračevac i njezina struja na izborima za predsjedništvo Županijskog odbora SDP održanim 09.06.2018 godine pobijedili su premoćnom većinom. Iz te činjenice proizlazi da većina SDPovaca u županiji podržava Renatino držanje štange HDZ-u.