U  vijećnici Općine Bibinje, 75 studenta potpisalo je ugovore o stipendiranju za 2018./2019. akademsku godinu.

Općina Bibinje na čelu s načelnikom Brunom Bugarijom tako nastavlja tradiciju stipendiranja svojih studenata i sportaša koja traje više od desetljeća. Stipendije se dodjeljuju svim redovnim studentima i kategoriziranim sportašima koji imaju prebivalište na području Općine Bibinje za trajanja redovitog obrazovnog programa.

Dodijeljene 75 stipendije, Bibinje svrstavaju na prvo mjesto među općinama na području Zadarske županije po poticanju školovanja mladih.

- Drago mi je da mladi u Bibinjama prepoznaju značaj visokog obrazovanja, Općina je tu da im na putu da postanu akademski građani pomogne, tako sam lani odlučio povećati iznose stipendija. Od ove akademske godine svi studenti koji studiraju izvan zadarske županije i sportaši dobivat će 700 kuna mjesečno, dok će studenti koji studiraju u zadarskoj županiji dobivati 500 kuna - rekao je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija na oduševljenje prisutnih studenata.

Ove godine Bibinje ima 17 brucoša, odnosno studenata koji su studenti prvih godina, 30 studenata studira na Sveučilištu u Zadru, dok ostali, njih 45 studira u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Načelnik Bruno Bugarija ovom prigodom čestitao je svim studentima rekavši kako se nada da će im to biti poticaj za budućnost i dokaz da se trud isplati .