Sinoć do ponoć predane su liste za izbore Vijeća 37 Mjesnih odbora koji se održavaju 9. prosinca. Koliko je točno predano lista, nismo uspjeli doznati u Izbornom povjerenstvu koje će u subotu objaviti službeni popis kandidacijskih lista i prijava za pojedine mjesne odbore.

Do tada neslužbeno doznajemo kako su liste predali Zadarski blok sastavljen od šest stranaka za 20 mjesnih odbora. HDZ s koalicijskim partnerima HSU, HSP AS te NS Reformisti predali su liste za 29 mjesnih odbora, dok se SDP-a u koaliciji s HNS-om kandidirao za 20 lista. Pojavilo se nekoliko nezavisnih lista te lista Neovisni za Hrvatsku.

Zadarski blok čine vijećnici MOST-a, MODES-a, Akcije mladih, HSS-a, HSLS-a i Naprijed Hrvatska. Taj višestranački blok jako se angažirao oko ovih izbora za koje drže da su jako važni za građane Grada Zadra. Udružili su se kao jedna nova oporba vladajućoj HDZ-ovoj garnituri.
Najveći problem su udaljeni otoci u sastavu Grada Zadra gdje je u mjestima s malo stanovnika teško naći zainteresirane i uredno prijavljene kandidate. U SDP-u su pokušali na tri otoka, a uspjeli su samo u Molatu. Niti HDZ-a s moćnom infrastrukturom nije uspio na svim otocima. Dovoljno se sjetiti i Silbe gdje su na ponovljenim izborima za MO, pobijedile osobe koje su vezane za Silbu ljeti.

- Na izbore za Mjesne odbore, koalicija SDP-HNS izlazi s 20 lista što je i bio naš cilj. To bi trebali biti najznačajniji izbori u gradu jer direktno utječu na živote građana. Nažalost, pokazalo se da su vladajući učinili sve kako bi potpuno marginalizirali mjesne odbore, izjavio je predsjednik GO SDP-a Antun Novoselović.