U dane tijekom razdoblja od 09. do 12. studenog 2018. godine, a povodom obilježavanja blagdana Sv. Martina, na području Policijske uprave zadarske očekuje se povećani broj sudionika u prometu, stoga se najavljuje pojačani nadzor svih sudionika u prometu, a posebno vozača motornih vozila.

Pojačani nadzor u prometu obavljati će se na području cijele Policijske uprave, a poglavito na mjestima na kojima su se do sada događale teške prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Izdvajamo podatak da je kroz provedbu raznolikih policijskih aktivnosti, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova u prvih deset mjeseci ove godine, oduzeto 1057 vozačkih dozvola. Analizom uzroka prometnih nesreća ukazuje se da je alkohol uz brzinu i dalje dominantan problem za sigurnost prometa, naročito izražen u vrijeme blagdana i u dane vikenda.

Mole se svi sudionici u prometu, a posebno vozače da u vrijeme proslave Martinja ne sjedaju za upravljač svoga vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste javni gradski prijevoz, taxi prijevoz ili da vozilo daju na upravljanje osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića.