Teološka brucošijada jedan je od događaja po kojima studenti zadarskog Teološko-katehetskog odjela, pristigli iz svih dijelova Hrvatske, žele biti vidljivija prisutnost u javnosti, da se „njihov glas čuje na Sveučilištu i u nadbiskupiji", kao podrška duhovnom životu studenata.

Teološka brucošijada studenata Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru održana je prvi put u srijedu 7. studenoga a sastojala se od dva dijela. Susret studenata počeo je euharistijskim klanjanjem pred Presvetim koje je u sveučilišnoj kapeli Sv. Dimitrija u Zadru predvodio dr. o. Arkadiusz Arek Krasicki, predavač na tom Odjelu. Nakon polusatnog klanjanja, program je nastavljen u obližnjem Studentskom klubu Božo Lerotić gdje je o ulozi teološkog studija u njihovu životu svjedočilo troje studenata koji su pred stjecanjem diplome.

Studentica Teološko-katehetskog odjela i Talijanskog jezika Eni posvjedočila je kako se dugo vremena tijekom studiranja pitala je li teološki studij za nju, je li to pogrešan odabir. Jedne noći doživjela je Božju milost koja joj je skinula teret i sav osjećaj nutarnje distance prema teološkom studiju, a to je bilo povezano i s njenim odricanjem od grijeha u životu. „Teologija me naučila kako da volim sve ljude. Jedan je svećenik rekao da je naš život hram i nekad trebamo dopustiti da ga Bog u cijelosti razruši i izgradi novi", rekla je Eni koja sada radosno živi svoju povezanost s Gospodinom pomognutu i teološkom formacijom te slavi Boga pjesmom i u studentskom zboru.

Nakon obraćanja studenata koji su svojom uključenošću aktivni u pastoralu mladih u Zadarskoj nadbiskupiji, uz zakusku održano je njihovo međusobno dublje upoznavanje i druženje. Uz prisutnost i profesora, studenti s viših godina dali su brucošima neke savjete o studiju. Susret je pjesmom obogatio sastav studenata Teološko-katehetskog odjela Verbum Vitae.