Iz udruge Eko zadar najavili su kako će se 17. 11. 2018. godine od 9 do 13 sati održati ć akcija pošumljavanja opožarenog područja kod Turnja.


Akcija je izvedbeni dio prošlogodišnje kampanje "Svim´na Zemlji, daruj drvce!" koju su provele udruge „Eko-Zadar", Eko Zrmanja i Zelena akcija s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju mladica stabala kojima će se obnoviti jedno od opožarenih područja Zadarske županije.


U dogovoru s Hrvatskim šumama i Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu, odlučili smo se za sadnju pinije koja se na području Hrvatske pojavljuje kao autohtona vrsta te koja utjecajem klimatskih promjena tvori i stabilne sastojine van svog prirodnog areala.

 

Do lokacije sadnje najlakše se može doći prateći oznake za Vrtni centar „Holus", Put Gajine 2, Turanj, iznad kojega se, na oko 300 metara udaljenosti, nalazi područje sadnje. Organiziran je i besplatni autobus koji će u subotu 17. studenog u 8.30 sati krenuti s parkirališta nasuprot zgrade „Ljepotice" u Zadru prema lokaciji sadnje, a kako bi akcija sadnje započela u planiranih 9 h. Kako bi osigurali mjesto u autobusu te dovoljno hrane i osvježenja, iz udruge „Eko-Zadar" mole zainteresirane da prijave svoj dolazak na mail desk@ekozadar.hr ili na mob: 097 797 5136.

 


U prilogu se nalazi opširnija najava i ovom prilikom Vas molim da ju objavite u svojim medijima kako bismo proširili vijest i kako bi se što više ljudi moglo uključiti. Naime, radi se o brojci preko 1000 stabala i potrebno nam je što više vrijednih ruku :)