ZADAR - Uz 1272 zaposlena u zadarskoj bolnici u 2017. godini, kadrovska služba ima najviše posla.

Ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina ponovno je potpisao natječaj za prijem 39 pripravnika te popunu 9 radnih mjesta na određeno.
Istodobno je i poništen odvijeni dio do sada najvećeg natječaja za 82 rukovodeća mjesta za medicinsko osblje te više puta objavljen natječaj za specijaliste.

Iz nekog razloga, poništen je natječaj za novo radno mjesto rukovoditelja pravnih i ekonomskih posla. U Bolnici već postoji rukovoditelji za ekonomske poslove te rukovoditelj pravnih poslova, što je ravnatelj bolnice prema novoj sistematizaciji, želio objediniti s novom rukovodećom osobom.
Već je uobičajeno da se poništi natječaj za specijalizaciju iz Hitne medicine jer se na nju nitko nije javio. Nažalost, postalo je i standardno da se na natječaj zadarske bolnice nisu javili traženi specijalisti. Nakon što je bolnicu napustio vrsni vaskularni kirurg dr. Vedran Basioli, kandidata za to radno mjesto nije bilo ni na vidiku kao i za pedijatra te ginekologa koji se traži od od odlaska dr. Branka Dukića iz bolnice.

Za sada je dobra vijest da nije poništen natječaj za specijalizaciju iz pedijatrije, objavljen kada i natječaj iz hitne medicine, jer se izgleda pojavio kandidat za tu specijalizaciju.