Treći ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca" otvoren je danas na Narodnom trgu. Počelo je time četrdeset i deveto izdanje „Dana sunca" kojeg udruga „Eko-Zadar" organizira pod motom „Živjeti dobro". 

Svoje proizvode ponudit će četiri proizvođača iz Zadarske županije; PTO Nekić iz Biograda na Moru koji donosi meleme, ulja za njegu lica i tijela, te biljne kugle spavalice, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji stiže s medom i pčelinjim proizvodima kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak i rakija medovača, OPG „CD Raspović" iz Zadra koji nudi likere, rakije, džemove medenjake i narancine, te iz Zadra s likerima, džemom od bundeve i prirodnom kozmetikom dolazi Drmić j.d.o.o.. 

Osim proizvođača iz Zadarske županije, na „Dane sunca" stižu i, BOKUN d.o.o iz Splita s proizvodima od bobičastog voća, vinom od šumskih kupina, sokovima i džemovima i sušenim gljivama, Socijalna zadruga Put iz Rijeke s prirodnim sirupima, pekmezima, ajvarima, ponudom zimnice i suvenirima od keramike, OPG Slavica Veber iz Slavonskog broda s medom i pčelinjim proizvodima, te OPG Šmid iz Bjelovara sa proizvodima od aronije. Riječ je o malom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje se bavi ekološkim uzgojem aronije, od koje proizvode hladno prešani sok, čaj, sušenu aroniju, aroniju u prahu i džem.

Radno vrijeme sajma 08. i 09. studenog je od 8.00 do 20.00 sati, a 10. studenog od 8.00 do 14.00 sati. Održavanje sajma „Dani sunca" podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.