Muškarac uhvaćen na zadarskom području s 231,18 grama kokaina je 53-godišnji Josip Golomejić, ubojica policajca iz Srbije. Otkriveno je to na današnjoj konferenciji za medije u sjedištu Policijske uprave zadarske.

- 53-godišnjak je u ponedjeljak u 09,40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim Audijem A8 zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u eurima i kunama, što je pobudilo sumnju da potječu od kriminalnih aktivnosti, nakon čega je i uhićen, a novac je oduzet. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga Audija i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog (raspizanog) i vakuumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama, popularno u narko svijetu zvanih komada. Pretragom je pronađena strojnica izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom. Policija je kod njega pronašla i više komunikacijskih uređaja medu kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakvog koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta, rekao je šef krim policije Bore Mršić objašnjavajući kako se vrsta pronađenog oružja, "Uzi", koristi u najtežim ubojstvima poput uličnih likvidacija.

Golomejić je rođen u Zemunu u Srbiji, a uz srpsko posjeduje i hrvatsko državljanstvo. Dovodi ga se u vezu sa zloglasnim "zemunskim klanom" te je odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva policajca 17. listopada 1998. godine. Na slobodu je izašao prije tri godine, a od 2016. godine živi u Privlaci gdje posjeduje više nekretnina.

Sumnja se da je povezan s kriminalnim skupinama pojedincima iz više susjednih država, kao i s kriminalnim miljeom na zadarskom području. Pronađena droga bila je namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko-tržištu njena vrijednost je preko 250 tisuća kuna. 

Golomejić je jučer priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Nakon ispitivanja sudac mu je odredio istražni zatvor.