Zadarska policija pronašla je prošlog ljeta Ivanu Matekoviću, poznatom gostu crnokronikaške rubrike, neprijavljeno oružje koje je držao skrivenim u apartmanu kojeg je koristio u Zadru. On je na kuhinjskoj napi, piše u presudi Prekršajnog suda u Zadru, držao pištolj marke Makarov i streljivo, a otkrili su ga policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, kada su provodili istragu temeljem naloga Županijskog suda u Zadru vezano za počinjenje djela „krivotvorenje isprave".

Mateković se branio kako za pištolj i streljivo nije znao, a kako se radi o apartmanu na tom ga je mjestu mogao ostaviti bilo tko od ranijih gostiju.

- Pištolj je pronađen na vrhu kuhinjskog elementa koji nije vidljiv niti iz jednog kuta kuće, a i nemoguće ga je bilo doseći bez penjanja na stolicu ili neke ljestve kao što je jedan od službenika i učinio kako bi došao do njega. Toga dana prvi put sam vidio pištolj, branio se Mateković.

Iz zapisnika o pretrazi doma i drugih prostorija stoji kako je osumnjičenik ipak pokazao policijskom službeniku pištolj koji se nalazio u kuhinjskom elementu i spremnik koji se nalazio na „napi", što je Sud prihvatio kao valjan dokaz te Matekovića osudio na novčanu kaznu od 8.100 kuna. Oružje i streljivo po pravomoćnosti presude predat će se MUP-u.