ZADAR- Na natječaj Tržnice za zakup kućica na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara pristiglo je 49 ponuda, uglavnom zadarskih ugostitelja koji žele dodatno raditi za adventski program u Zadru.

Najveća cijena od 38 tisuća kuna (plus PDV) postignuta je na licitaciji za kućicu A1, uz Kapetanovu kulu, dok je jedna kućica, uz pozornicu na Trgu Petra Zoranića, ostala bez interesa pa će se za nju ponoviti natječaj. Direktor Tržnice, Tomislav Letinić, rekao je kako su ove godine za 25 kućica, što je više nego lani kada su bile 22, dobili manji iznos ponuda nego na prošlogodišnjem natječaju. Niža nego lani bila je početna cijena zakupa od 12 000 kuna - jednaka za veće i za manje kućice.

Na natječaj Grada Zadra prošle su godine za zakup 22 kućice stigle 72 ponude. Početne cijene bile su od 15 do 26 tisuća kuna, a najveći iznos na licitaciji iznosio je 42 001 kuna. To je rekord koji ove godine nije oboren ni u broju ponuda, a niti u iznosima. Za razliku od prošle i pretprošle godine, na natječaj za Advent ove su se godine javile i dvije renomirane zadarske tvrtke Turisthotel sa svojim odjelom gradskog ugostiteljstva te Zračna luka Zadar koja će nuditi svoje usluge „cateringa".

Upravo je Turisthotel dao rekordnu ponudu na prvom natječaju Tržnice na koju su iz Grada Zadra prenijeli taj posao. Natječaj je u cjelini ispao podbačaj u odnosu na prošlu godinu kada je za  mogućnost zarade na Adventu bilo daleko već zanimanje. Lokacija za adventske kućice ove je godine proširena na Trg pet bunara koji se pokazao i atraktivnijim među potencijalnim zakupcima.