ZADAR - Prije dvije godine Irena Knego, vlasnica i direktorica tvrtke Ira Grad najavila je kako je njezina tvrtka kupila zemljište u Zadru i planira izgraditi nakon Zagreba drugi prodajni centar građevinskog materijala. Taj centar će se, međutim, otvoriti u Bibinjama.

Pripreme za njegovu gradnju trgovačkog centra Ira Grad tek su počele i to na samom ulazu u poslovnu zonu Lonići uz Jadransku magistralu. Iz Općine Bibinje doznajemo kako je investitorica zadovoljna tijekom pripremnih radova koji se odvijaju u teškom terenu kamena. Ali je lokacija vrlo pristupačna.

Irena Knego u tom je poslu punih 20 godina. U jednom promo intervju je ispričala kako su je okolnosti motivirale na pokretanje vlastitog posla.

- Došla sam iz Dubrovnika za vrijeme rata gdje smo ostali bez igdje ičega. Osnovna djelatnost tvrtke Ira Grad je prodaja građevinskog materijala, no tada se to dogodilo igrom slučaja. Kao jedina zaposlena u tvrtki, počela sam prodaju cementa i u vrlo kratkom vremenu ostvarila odlične rezultate, dugo vremena bila sam najbolji „diler" cementa, kazala je vlasnica Ira Grada koji ima asortiman sličan Solin građi.