Povodom Svjetskog dana GIS-a i Međunarodnog tjedna geografije, u srijedu i četvrtak, 14. studenog i 15. studenog, u Zadru se održava znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem - GIS DAN 2018. 

Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru pripremio je raznolik program s domaćim i inozemnim predavačima (Bocvana, SAD, BiH), studentskom sekcijom, GIS radionicama za učenike i studente, demonstracijama geoprostornih tehnologija i dr.

Središnji dio su predavanja u srijedu 14. studenoga u Studentskom klubu Božo Lerotić. Sljedeći dan održavaju se radionice u zgradi Sveučilišta na Relji (Centar za krš, Informatička učionica), a za petak navečer EGEA Zadar priprema druženje uz geokviz. Iz programa izdvajamo predavanja domaćih i inozemnih sveučilišnih profesora, demonstraciju rada 3D ručnog skenera i izradu 3D modela osobe na licu mjesta te prezentaciju rezultata studentskih projekata prilikom kojih su korišteni RTK GPS, bespilotna letjelica i dr.

Organizatori pozivaju sve ostale ljubitelje geografije i srodnih znanosti da im se pridruže u što većem broju i uveličaju obilježavanje GIS dana 2018. i 

ORGANIZATORI i SUORGANIZATORI: Laboratorij za geoprostorne analize Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru, Hrvatsko geografsko društvo Zadar, University of Botswana, EGEA Zadar, Baldinistudio d. o. o., Zagreb, Prehnit d. o. o., Zagreb.