Slovenski državljanin s prebivanjem u Privlaci N. F. morat će platiti kaznu od 1.400 kuna zbog napada na djelatnika fast fooda i prijetnju paljenjem objekta jer nije bio zadovoljan uslugom koju je primio.

Kako se navodi u odluci Prekršajnog suda u Zadru. on je ovog ljeta došao vidno alkoholiziran u jedan lokalni fast food te od supruga vlasnice obrta, koji je bio unutar objekta, tražio da ga on osobno posluži. Pritom je na njega vikao i mahao u namjeri da ga udari, a napadnuti suprug se izmaknuo te mu vratio udarivši ga metalnom špatulom za okretanje mesa po glavi.

Iz porezotine s napadačeve glave počela je teći krv zbog čega su se gosti fast fooda razbježali. I Slovenac je tada otišao, ali se kasno navečer vratio s PVC kanistrom zapremine 5 litara u kojoj se nalazio benzin i zaprijetio da će zapaliti fast food te da će još razmisliti o tome. Udaljio se od fast fooda ali je kanistar s benzinom ostavio u neposrednoj blizini, pa je vlasnik bio u strahu da će svoju prijetnju zaista i ostvariti.

S obzirom na to da je jedan dan proveo u pritvoru, kazna mu je smanjena za 300 kuna, a ako u roku od 15 dana plati dvije trećine kazne smatrat će se da je podmirio cijeli iznos. Policija mu je oduzela kanistar i dva upaljača, dok je drugi muškaraca oslobođen od optužbe za remećenje javnog reda i mira.