ZADAR - Hoće li Sanja Peričić dobiti treći mandat na prvom natječaju za ravnateljsko mjesto Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, pokazat će ishod jučer objavljenog natječaja.

Odluku o provedbi natječaja donijelo je Upravno vijeće na čijem je čelu Ante Župan, pomoćnik pročelnice Ureda župana i glasnogovornik župana.

Kristijan Magaš je kao resorni gradski poglavar bio prvi privremeni direktor te agencije koja je osnovana 2006. godine. To je mjesto prije 12 godina preuzela dipl. ekonomistica Sanja Peričić. Ona je bila prva direktorica ZADRA-e da bi preustrojem agencije u javnu ustanovu to rukovodeće mjesto postalo ravnateljsko bez natječaja.

Na posljednjem natječaju za direktorsko mjesto Razvojne agencije Zadarske županije Zadra, tražila se isključivo ekonomska struka. Uz pet godina radnog iskustva.

Prema uvjetima aktualnog natječaja za ravnateljsko mjesto, kandidati mogu imati diplomu prirodnih, tehničkih, biotehničkih ili društvenih znanosti te najmanje 5 godina radnog iskustva u struci i isto toliko u pripremi EU projekata. Rok prijave  na natječaj koji ima link na zakon o braniteljima je 8 dana.