Zadarska županija dodijelit će nagrade najboljim iznajmljivačima, nositeljima oznake Welcome. Ovaj se sustav provodi od 2015. godine u suradnji s HTZ-om, a potiče poboljšanje kvalitete privatnog smještaja, koji je na ovom prostoru temelj turističke ponude. Županija je odlučila nagraditi najbolje od njih, pa će vlasnik najbolje sobe, apartmana/studio apartmana te kuće za odmor dobiti po 15.000 kuna, drugoplasirani će dobiti 10, a trećeplasirani 5 tisuća kuna. Prijave se primaju do 9. studenog.

Povjerenstvo za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji čine Marta Hordov, Ante Vukašina i Damir Hordov. U prvoj fazi natjecanja povjerenstvo će na temelju dokumentacije odabrati finaliste, po tri najbolja iz svake od tri nagrađivane kategorije. Članovi Povjerenstva će nakon toga osobno, na lokaciji kandidiranog objekta, posjetiti finaliste i tada utvrditi konačan redoslijed.

Konačnu odluku o Welcome nagradama za najbolje iznajmljivače donijeti će župan Zadarske županije na prijedlog Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.