Nakon što je zadarska policija objavila rekordnu zaplijenu kokaina u prometnoj akciji te je s trgovinom povezala člana kriminalne skupine, ispostavilo se kako je to njihov kolega iz Bosone i i Hercegovine. Točnije iz Brčkog.

Uhićeni 43-godišnjeg s dvojnim državljanstom Z.A.,  koji je upravljao Audijem BIH registarskih pločica,  pomoćnik je šefa Krim-policije Brčko distrikta. Isti izvor javlja kako je vrijednost zaplijenjene droge procijenjena na 260.000 maraka, a zadarska policija navela je kako je droga namijenjena za preprodaju na području južne Hrvatske te da je njena ulična vrijednost oko milijun kuna.

Radio Sarejevo izvjestio je kako brčanski šef policije nakon informacije o uhićenju suspendirao svog pomoćnika, kojeg je zadarska policija zaustavila zbog prebrze vožnje na autoputu Zagreb - Split, kod odmarališta Marune, gdje je jurio 50 kilometara na sat brže od dozvoljene brzine. Kako se ponašao sumnjivo, automobil su mu odvezli u krug zadarske policije i u pretrazi pronašli paket s 1,140 kg kokaina, uređaje za zaštićenu komunikaciju i manji novčani iznos. Također, navode i kako su dan nakon uhićenja pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli objekte koje je visoko pozicionirani policijski službenik koristio, no da o rezultatima nisu obavijestili javnost.