Za najam parcele za pristupni put na Diklu Grad Zadar je u šest godina, koliko je prošlo od "slučaja Galićeve zgrade", isplatio 386 tisuća kuna. 

Ovu je brojku na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća iznio gradski vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar pitajući gradske čelnike kad će taj slučaj dobiti sudski epilog. 

-  Prije šest godina, točnije 2012. godine dogodio se barbarski čin rušenja pristupnog puta koji je vodio prema osam zgrada, odnosno 160 stanova. Tadašnji gradonačelnik, a današnji predsjednik Gradskog vijeća, Zvonimir Vrančić tvrdio je da je taj put gradsko vlasništvo. Međutim, ili zbog straha od Nikše Milinkovića ili svjesne manipulacije, nije uspio zaštititi gradsku imovinu, već je kupovao vrijeme na način da je sa svojim perjanicama Ružicom Vrdoljak i Jagodom Surać pokretao jalove postupke koji još uvijek nisu okončani. Kad je voda došla do grla, Vrančić je sklopio ugovor o najmu susjedne parcele kako bi smirio stanare i gurnuo problem pod tepih. Zašto Grad javnim novcem plaća najam tuđe parcele dok istovremeno tvrdi da je sporna parcela gradsko vlasništvo?, pitao je Kotlar koji je i sam bio sudionik rasprave na Diklu. 

Odgovor je dobio od prozvane Jagode Surać, zamjenice gradonačelnika.

- Iako su Državnom odvjetništvu prijavljene sve osobe za skidanje asfalta i protupravno uništenje imovine Grada Zadra, i dan danas se ispituje tko je to napravio. Nismo se mogli na licu mjesta potući s nekim. Istog dana smo reagirali u okviru svojih mogućnosti. Poduzeli smo sve pravne korake za zaštitu interese i digli sve tužbe koje smo mogli dignuti. Predmet je pred Županijskim sudom u RH i vidjet ćemo kako će završiti. Mi od toga ne odustajemo. Grad Zadar je pred Upravnim sudom u Splitu pravomoćno dobio presudu da je tada izdao zakonito rješenje o neizdavanju akta za građenje. Alternativni put bio je jedino što smo tada mogli napraviti za građane grada Zadra, kako bi spriječili ugrozu u vidu nemogućnosti prolaska vozila hitne, vatrogasaca...Tražit ćemo naknadu štete od onoga tko je uzurpirao tu cestu, istaknula je Surać. 

U raspravu se uključio predsjednik Gradskog vijeća komentirajući istup novog gradskog vijećnika riječima: "Čudno da je upravo Kotlar tada bio na drugoj strani umjesto na strani Grada koji štiti interese građana".