Jutros je otvoreno novo gradilište u Zadru. Na Put Stanova stigli su radnici i radni strojevi splitskog Cestara u čijim je rukama posao rekonstrukcije 500 metara ceste vrijedan 6,7 milijuna s PDV-om.  Nešto poslije stigle su i gradske vlasti, predvođene gradonačelnikom Brankom Dukićem, koje su danas obišli to kao i gradilište Ulice Nikole Tesle.

Na zadarskim prometnicama tako je uvedena nova prometna regulacija koja vozače vodi obilaznim putem, Riječkom, Molatskom te ulicom Hrvoja Ćustića. Većih zastoja u prometu nije bilo jer je javnost o radovima obaviještena putem medija koji su, umjesto da su dobili obavijest, naišli na ovu informaciju na službenim stranicama gradske uprave.

Za vrijeme izvođenja radova tranzitni promet tom ulicom je onemogućen, a kako se cijela ulica ne bi odjednom zatvorila za promet radovi će se izvoditi u tri faze, počevši od južne strane prometnice. Prva faza koja je jutros započela obuhvaća dio od Ulice Domovinskog rata do Riječke ulice.

Radovi će trajati narednih 7 mjeseci, odnosno čak 220 kalendarskih dana, a nadzor će obavljati zadarska tvrtka GiN Company koja je i izradila projekt izgradnje prometnice.

Prema njihovom zaključku, rekonstrukcija prometnice na navedenom potezu nužna je radi povećanja protočnosti prometa koja je znatno manja od potrebne i radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno s obnovom ceste rekonstruirat će se i poboljšati postojeća infrastruktura u tom dijelu ulice. Obnovit će se postojeći vodovod, izgraditi mješoviti kanalizacijski kolektor, postaviti nova javna rasvjeta, izmjestiti dio niskonaponske mreže te postaviti nova DTK kanalizacija.