ZADAR- Gradsko vijeće Grada Zadra donijelo je na svojoj posljednjoj sjednici Odluku o izborima za mjesne odbore koji će se održati u nedjelju 9. prosinca. Iako se zna da je najmanji odaziv na ove izbore, za vladajući HDZ kao i za dio oporbe, pobjeda u Vijećima mjesnih odbora jako je važna. Sa svojim listama sprema se Zadarski blok sastavljen od Akcije mladih, MOST, Modes, HSLS, Naprijed Hrvatska, što znači da će SDP ostati sam a HDZ će vjerojatno istupiti s postojećim kolacijskim partnerima.

Ono što se pouzdano zna jeste da dvojica najpoznatijih predsjednika Mjesnih odbora više neće biti. Duje Stanišić u javnosti je bio najprisutniji kao predsjednik MO Petrčane. On je izabrao svoje obrazovanje: već godinu dana studira operno pjevanje u Beču iz kojeg nam je potvrdio da se neće i ne može kandidirati. Mario Paleka koji je  zauzeo mjesto predsjednika MO Stanovi zauzeo poslije sadašnjeg gradonačelnika Branka Dukića, ne može sjediti na dvije sjedalice nakon što je postao direktor ureda TZ Grada. Ne samo zbog sukoba interesa već i stoga što biti predsjednik MO Stanovi znači biti na raspolaganju sugrađanima 24 sata, izjavio je Paleka.


Za predsjednicu Izbornog povjerenstva za te izbore u mjesnim odborima izabrana je sutkinja Jadranka Nižić Peroš koja će dobiti 4 000 kuna naknadu. Njezinom zamjeniku, sucu Hrvoju Viskoviću određeno je 3 500 kuna dok će ostalih četvero sudaca primiti 2 000 kuna. Članovima biračkih odbora naknada iznosi 350 kuna predsjednicima a članovima 300 kuna. Birači mogu provjeriti je li se nalaze u registru birača najkasnije 10 dana prije dana određenog za održavanje izbora, pozvali su iz Grada Zadra. U odluci o izborima za MO rok za predaju kandidacijskih lista je 8. studenog u ponoć.