U Hvaru su sinoć uručene nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) za najbolje u turizmu ove godine, među kojima i najboljim  djelatnicima, destinacijama i tvrtkama.  Nagrade HTZ-a za destinacije godine u ruralnom turizmu pripala je Dalmatinskoj Zagori, za city break Zagrebu, zdravlja Krapinske Toplice, a za autentičnu primorsku destinaciju - malo misto Sutivan.  Najuspješnijom destinacijom za ljetni odmor ove godine proglašen je Mali Lošinj, a u kontinentalnoj Hrvatskoj,  Zagorje.

Nekoliko nagrada došlo je na područje Zadarske županije. Hostel godine je Turisthotelov Boutique hostel Forum iz Zadra, a najboljim je velikim kampom proglašen Zaton Holiday Resort, u vlasništvu iste tvrtke. Uspjeh Turisthotela zaokružila je nagrada za najboljeg turističkog animatora Jurju Kirchoferu, također iz TN Zaton.

Za projekte kreiranja novih turističkih proizvoda i podizanje kvalitete ljudskih potencijala godišnje priznanje Anton Štifanić dodijeljeno hotelskoj tvrtki Ilirija za organizaciju Biograd Boat Showa.  Djelatnik godine u pomorskom prijevozu je barkajol Zvonko Gregov, a u zračnom prometu Tomislav Žepina iz Zračne luke Zadar.

Top deset u turizmu 2018. odnosno šampioni, bit će proglašeni završnog dana DHT-a, bit će proglašeni večeras.