Općinski sud u Zadru ovih je dana donio presudu protiv 47-godišnje Zadranke zbog slučaja iznude koji se dogodio prije više od šest godina.

Nakon što je dobila otkaz u jednom zadarskom kafiću, 47-godišnjakinja je sa svog mobitela 2. i 3. travnja 2012. godine poslala više SMS poruka supruzi svog poslodavca.

"Ovo što vam pišem nimalo se ne šalim. Za ozbiljno ću prijaviti policiji za događaj, i test na travu koja ostaje u krvi najmanje petnaest dana ili neka me isplati. Do sutra razmislite, odnosno do deset ujutro. Nemojte biti uvjereni da vam je sin čist i on je sudjelovao da me pokušaju silovati. Čekam odgovor".

Dan kasnije u poruci poslanoj u 12,32 sati javila im je kako se nalazi ispred policijske postaje. Nazvao ju je poslodavac i pitao koliko novca i za što traži kad su joj sve isplatili. Rekla mu je da joj treba dati 4.000 kuna ili će u protivnom prijaviti njegovog sina za pokušaj silovanja, na što je on u strahu da bi time mogla osramotiti njihovog sina i stvoriti mu probleme, rekao da sačeka da skupi taj iznos. Prividno je pristao na isplatu i 4. travnja u 12,45 sati na parkiralištu na Obali kneza Branimira predao joj jednu novčanicu od 500 kuna i jednu od 500 eura. No 46-godišnjakinja je upala u zamku jer ju je na Branimirovoj obali čekala policija koja joj neposredno nakon primopredaje oduzela novčanice.

U obrani na sudu 47-godišnjakinja je priznala učin kaznenog djela te navela razloge koji stoje iza neutemeljene prijetnje. Imam 6 djece i kako se bližio Uskrs htjela sam im priuštiti lijep i dobar blagdan no nisam imala novaca, rekla je dosad neosuđivana Zadranka.

Odlučujući o sankciji sud joj je kao olakotne okolnosti cijenio priznanje počinjenja kaznenog djela i iskreno kajanje, kao i činjenicu da je kazneno djelo počinila u situaciji manjka financijskih prihoda kao majka šestero djece te da do sada nije kazneno osuđivana. Izrekao joj je kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci umjesto koje se primjenjuje uvjetna osuda s rokom kušnje od dvije godine.