Od 15.do 17. studenog na Višnjiku će se održati 3. kongres sportskog turizma, kojeg organizira agencija LUX a predsjednik znanstvenog odbora je dr. sc. Tonći Jerak. Kongres se organizira s ciljem povezivanja sporta i turizma, polazeći od činjenice da su hrvatski sportaši i olimpijci među najboljim promotorima Hrvatske i hrvatskog turizma u svijetu, te da je putem sportskih uspjeha Hrvatska opravdano sportsko-turistička destinacija. Mlade generacije želi se educirati i podizati u sportskom duhu i podučiti ih mogućem razvoju gospodarstva putem turizma i sporta.

Zadarska županija i Grad Zadar, nakon 1. Kongresa održanog u Zagrebu (2015.) i drugog održanog u Makarskoj (2017.), uz velika sportska imena koja je podigla (olimpijaca i svjetskih prvaka), domaćin je 3. Kongresa sportskog turizma, što je daljnji korak u razvoju i brendiranju Hrvatske kao prepoznatljive sportske destinacije.

Kongres pokroviteljstvima prate Ured Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma RH, Zadarska županija, Grad Zadar i Središnji državni ured za sport a partneri su : Športska zajednica Zadarske županije i Grada Zadra, Turistička zajednica Grada Zadra,
Športski centar Višnjik te Institut za turizam. Akademski partneri su Sveučilište u Zadru, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Splitu te Visoka škola Aspira. Suorganizator je Savez športske rekreacije "Šport za sve" Zadarske županije.