Nakon što smo najavili da uskoro kreću radovi i na Putu Stanova, gradska uprava na svojoj je službenoj web stranici objavila informaciju da rekonstrukcija započinje već u petak. 

Radovi obuhvaćaju 500 metara dionice prometnice od raskrižja s Ulicom Domovinskog rata do spoja s Ulicom Kraljice Mira, odnosno Dubrovačkom ulicom, a izvodit će se u tri faze narednih 7 mjeseci, odnosno 220 kalendarskih dana. Izvođač radova je splitski Cestar, a nadzor će obavljati zadarska tvrtka GiN Company koja je i izradila projekt izgradnje prometnice.

Rekonstrukcija prometnice na navedenom potezu nužna je radi povećanja protočnosti prometa koja je znatno manja od potrebne i radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno sa rekonstrukcijom prometnice rekonstruirati će se i poboljšati postojeća infrastruktura u tom dijelu ulice. Tako će se u ulici Put Stanova rekonstruirati postojeći vodovod, na dijelu ulice će se izgraditi mješoviti kanalizacijski kolektor, također će se postaviti nova javna rasvjeta, izmjestiti dio niskonaponske mreže, te postaviti nova DTK kanalizacija.

Privremena regulacija prometa

Radovi će se izvoditi u cijeloj širini prometnice, a za vrijeme izvođenja radova tranzitni promet tom ulicom će biti onemogućen. Kako se cijela ulica ne bi odjednom zatvorila za promet radovi će se izvoditi u tri faze, počevši od južne strane prometnice.

I faza: od ulice Domovinskog rata do Riječke ulice. Promet će se odvijati obilazno Riječkom, Molatskom, te ulicom Hrvoja Ćustića.

II faza: od ulice Domovinskog rata do ulice Rine Aras. Promet će se odvijati obilazno ulicama Rine Aras, Put Dukića, Molatskom i Hrvoja Ćustića.

III faza: od Riječke do Dubrovačke ulice. Promet će se odvijati obilazno ulicama Hrvoja Ćustića, Molatskom, Putem Dukića i Dubrovačkom ulicom.

Iz Grada Zadra mole vozači da poštuju nove znakove privremene prometne regulacije.