I ove godine su studenti Parkour škole iz Danske "Gerlev" posjetili Zadar kako bi se okušali i trenirali u novoj sredini, upoznali nove ljude koji se bave ovom vještinom i stekli nova iskustva. Naime, već 7 godina zaredom dolaze jednom godišnje posjetiti Zadar.

- Riječ je o vrlo zanimljivoj vještini treniranja tijela i uma na prirodan način, bez sprava. Nastao je tamo gdje današnji čovjek provodi najviše vremena - u urbanim, gradskim sredinama. Originalan naziv ove vještine potječe iz Francuske pod nazivom "Art Du Deplecement", a ono što je čini zanimljivom i zabavnom je prilagođavanje raznim preprekama i uvjetima, rekao nam je Saša Ševo, domaći parkourovac koji već godinama na zadarskom prostoru a i šire promovira ovaj zanimljiv sport.

U ovih tjedan dana, koliko studenti ostaju u Zadru, pripremljen je raznovrstan program. Osim treniranja sa lokalcima, ali i onima koju su radi ovog događaja došli i iz drugih krajeva Hrvatske, Srbije i Slovenije, obići će Velebit i Zrmanju i okušati se čak i u branju maslina, što će dodatno obogatiti ovo iskustvo.