Radio Zadar obilježio je danas 50 godina postojanja. Ovdje Radio Zadar prvi put se čulo 23. listopada 1968. iz prostora stare Tehničke škole, da bi ta prva dnevna novinarska redakcija u Zadru sve do osnivanja novog HRT centra djelovala u prostoru Kneževe i Providurove palače.

Radio Zadar je u eteru ispisao povijest Grada ali zadarskog područja posljednjih 50 godina,  kazao je uz prisjećanje ma sve važnije događaja urednik Toni Pajkin. Uz one novinare i urednike kojih više nema na proslavi je bio 68-aš, kako ga je Pajin nazvao, Jozo Balić,  te umirovljeni Irena Hromin, Đoko Rajić, Božo Klarić, Slavica Vukovarac, Gordan Kurtović, Goran Bašić, Zoran Gugić, daktilografkinja Marija Kurta, prvi zaposlenik Milivoj Mufa... Od direktora koji su vodili Radio Zadar viđeni su Ivica Maštruko, Josip Vidaković te Drago Čulina. Njih je uz Marka Sapunara naveo Ante Kolanović, sadašnji direktor HRT centra u Zadru, osnovanog zaslugom Edija Škovrlja u prostoru TIZ-a gdje imaju odlične uvjete i suvremeno opremljen studio .

- Boris Guina, kada je otišao u mirovinu, dao mi je dokument kojim je Radio Zadar 1981. godine pripojen Radio Zagrebu, istaknuo je Pajkin. On je spomenuo sve one kojih više nema: od Lidije Pavić, Miljenka Mandže, Marka Vasilja koji je također bio 68-aš, Zlatan Miodrag, Milana Tišma pa i Branka Marijanovića koji je bio prvi urednik. -  On je bio protiv nezavisnosti Hrvatske i nakon jedne od svađa otišao je s Radija nakon čega je Zadar bombardiran, naveo je Pajkin. Pogođena je tada i Kneževa palača pa je Radio Zadar svoj rad prebacio u sklonište zadarskih bedema. Bilo je tu još dirljivih podsjećanja na bogatu prošlost radio Zadra koje je godinama svoj program počinjalo sa zvukovima Mobe, kompozicijom Šime Dešpalja.

Na svečanosti u Kneževoj palači, među uzvanicima iz javnog života, bili su i urednici HRT-a iz Zagreba koji su obećali smanjiti starosnu dob koja je u prosjeku iznosi 50 godina. Uz prisjećanje na prošlost Radija i ljude koji su ga vodili i na njemu radili kroz pola stoljeća, najavljeno je kako će od iduće godine iz Zadra ići jedna od najgledanijih TV emisija More.

Uz Radio Zadar se stvaral i glazbena scena Zadra, istaknuo je glavni urednik Toni Pajkin. Za veliku radijsku feštu izabrani su sjajni zadrski glazbenici Matea Miočić, žena koja pjeva i svira saksofon i Hrvoje Marcelić, autor pjesme Dite Zadarsko koja je prigodno izvedena na svečanosti u Koncertnoj dvorani Kneževe palače.