ZADAR - Da su Mirovinski (HZMO)i Zdravstveni fond (HZZO) u Zadru naumili prodati zgradu tzv. Socijalnog na Poluotoku potvrđuje i današnji natječaj kojim oba ta državna fonda kupuju novi prostor.

Za ukupno 150 zaposlenika traže 2000 metara četvornih s 400 kvadrata osiguranog parkirališta i skladišta. Poznato je kako državni fondovi sa sjedištem u Zagrebu već imaju pismo namjere ili kakav već dogovor za kupnju poslovnog prostora u budućem stambenom kompleksu zvanom Tvornica kruha te da je ovaj natječaj s rokom prijave do 30. listopada zakonska procedura.

Mirovinski fond je nositelj ove kupoprodaje jer je odluku o tome donio ravnatelj HZMO- a Josip Aladrović koji je kao HDZ-ov kadar prije godinu i pol dana postao ravnatelj i od tada počinje rasprodaja nekretnina. Zgrada socijalnog u Zadru namjenski je građena u poslijeratnoj obnovi Zadar.

Umjesto da fondovi kao suvlasnici renoviraju unutrašnje i vanjsko stanje ta građevine, što je bilo najavljivano (a što se radilo i u drugim sredinama), novom ravnatelju HZMO-a bilo je lakše prodati polustoljetnu zgradu i kupiti novi prostor. Za taj cijeli posao dobili su suglasnost HZZO-a, s čijom službom su suvlasnici. Suglasnost za prodaju zgrade na Poluotoku potvrdit će im i Županijska skupština kao manjinski suvlasnik zgrade. O tom cijelom pothvatu javnost je slučajno doznala zahvaljujući lokalnim medijima iz kojih su za preseljenje doznali i sami službenici.