Na Općinskom sudu u Zadru sprema se jedna od najvećih javnih dražbi dosad - prodaju se "Paška rebra", teren zbog kojeg je krajem 90-ih izbila velika politička afera. 

Pašnjak površine 423.151 m2 na predjelu Košljun, 6.5 kilometara od grada Paga i 30 kilometara od Zadra, procijenjen je na nevjerojatnih 54.3 milijuna kuna! Ovršni postupak protiv vlasnika Questor Pag pokrenut je krajem 2013. godine od strane Zagrebačke banke radi naplate potraživanja od 11 milijuna eura. Nekoliko mjeseci ranije Radovan Tubin, koji je držao i dionice Jadran hotela, na ovom je prostoru najavljivao gradnju luksuznog turističkog kompleksa Pag Resort. Projekt "Turistička zona Paška rebra", vrijedan 100 milijuna eura, predviđao je izgradnju smještajnih kapaciteta visoke kategorije, hotele, vile, apartmane i kamp, pratećih sportskih i rekreacijskih sadržaja te marine s 200-400 vezova....

Afera Paška rebra datira punih 19 godina kada je Grad Pag prodao taj teren tvrtki Želimir Doddera - Eurosped, a predsjednik vijeća Franči Palčić zakočio urbanistički plan i ušao u izravni sukob s gradonačelnikom Borkom Oguićem. Akteri te afere, uključujući tadašnjeg direktora Dubrovačke banke Nevena Barača, završili su na Županijskom sudu s blagim nepravomoćnim kaznama.

Ovrha je određena u rujnu 2014. godine rješenjem tadašnjeg Općinskog suda u Pagu, a nakon spajanja sudova predmet je završio u Ulici Borelli. Održano je prvo dražbeno ročište, a za 7. studenog zakazano je bilo drugo. No kako je ovršenik u stečaju sud je donio rješenje o prekidu postupka. Nakon što stečajni upravitelj preuzme postupak u odnosu na ovršenika, a to će, kako doznajemo od glasnogovornika suda Denisa Klarendića, biti vrlo brzo, zadarski sud donijet će rješenje o nastavku postupka i zakazati drugu javnu dražbu u kojoj će se nekretnina prodavati po polovici procijenjene vrijednosti, odnosno početnoj cijeni od 27 milijuna kuna. 

Površina građevinskog dijela parcele iznosi 139.411 m2, dok ostatak predstavlja poljoprivredno zemljište.