ZADAR- Stambeni fond Grada Zadra svojedobno je predan u Zadar stan, jednog od prvih i najvećih upravitelja zgrada, uz  Stambeno gospodarstvo Tanker.
Prvi put je Grad Zadar objavio natječaj u potrazi za upraviteljem stanova, pa smo pitali za pojašnjenje koje je stiglo iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Radi se o 73 stana u zgradi na Crvenim kućama - socijalnim stanovima koji su građeni po modelu POS-a.
Iz gradske uprave dobili smo očitovanje o javnom pozivu upraviteljima kojih je sve više:
Grad Zadar nositelj je prava građenja na nekretnini oznake čest. zem,. 3812/9 k.o. Crno na kojoj je izgrađena zgrada sa ukupno 73 stana koji su raspoređeni u 4 ulaza te se nalazi u ulici Ive Mašine 5 a-d. S obzirom na to da se radi o novijoj zgradi, koju je Grad preuzeo u rujnu 2016. godine te koja je donedavno bila pod jamstvenim rokom izvođača radova, do sada nije postojala potreba niti zakonska obveza da s predmetnom nekretninom upravlja upravitelj. Okolnost su se sada promijenila istekom jamstvenog roka te objavljen javni poziv tvrtkama koje se bave upravljanjem, navodi se u informaciji iz nadležnog odjela.

Dodaje se i kako Grad Zadar vlasnik većeg broja stanova koji se nalaze na različitim adresama te su sukladno tome pod upravom različitih upravitelja.
Na naš upit dobili smo informaciju i kako Grad Zadar uredno podmiruje svoje obveze za pričuvu, za što planira na godišnjoj razini iznos od 920.000 kuna.