Trgovački sud u Zadru naložio je vlasnicima konobe Dalmacija, smještene u Ulici Ivana Tanzlingera Zanottija, na povišenju iznad Foruma, da u roku od osam dana iseli iz prostora kojeg koriste, a u državnom je vlasništvu. Naime, isti je prostor tvrtki Jerković d.o.o. u najam dao Grad Zadar, koji nije stvarni vlasnik tog prostora. Grad je najamninu ubirao i od prošlog zakupca, vjerujući kako on ima pravo na vlasništvo, budući da ga koristi još od 1966. godine, no država se na njega uspješno uknjižila 2011.

- Tuženik se u spornoj nekretnini nalazi temeljem ugovora o zakupu poslovnog prostora kojega je 30. prosinca 2014. zaključio s Gradom Zadrom. Međutim, s obzirom na to da Grad Zadar nije vlasnik sporne nekretnine, to navedeni ugovor nije od značaja za zahtjev za iseljenjem, naveli su zakonski zastupnici u tužbi.

Vlasnik obrta je nakon zaprimanja tužbe, iznio je na sudu, konzultirao Grad Zadar, te mu je tamo rečeno da legalno koristi spornu nekretninu. Osim toga, za pokretanje posla u tom prostoru potrošili su oko pola milijuna te su od države zatražili da im nadoknadi trošak.

- Činjenica postojanja tog ugovora kao i njegov sadržaj nisu sporni, ali Grad Zadar nije vlasnik nekretnine koju posjeduje tuženik, niti je to bio čak i u trenutku zaključenja ugovora o zakupu. Da je tome tako osim iz priloženog zk. izvatka proizlazi iz dopisa Grada Zadra od 7. studenog 2016. prema kojemu Grad Zadar obavještava tuženika da zbog činjenice da bi prostor bio vlasništvom tužitelja ne može tuženiku ponuditi njegov daljnji zakup, navodi se u presudi,

Od rujna 2017. vlasnici su zakupninu uplaćivali društvu Državne nekretnine d.o.o. koje je i osnovano sa zadaćom da upravlja nekretninama Republike Hrvatske.