Za svoj prvi dan u Gradskom vijeću Kristijan Kotlar donio je "suvenir" gradskim čelnicima - staru vodovodnu cijev iz Mjesnog odbora Ričine. 

- Ovim želim ukazati na preučestala pucanja vodovodnih cijevi u ulicama Mate Ujevića i braće Miroslava i Janka Perice. Pukle su već nekoliko puta u posljednjih godinu dana što je uzrokovalo velike gubitke vode, prometne gužve, oštećenje cestovne infrastrukture te poplavljene podrume. Zašto Vodovod jednostavno ne promijeni dotrajale cijevi? Krpanje je na prvi pogled jeftinije, ali na kraju ispadne skuplja opcija. Kao dodatni razlog za kompletnu izmjenu je materijal od kojeg su izgrađene te cijevi - salonit. On je prije nekoliko godina zabranjen u EU i RH kao kancerogen materijal, upozorio je vijećnik Akcije mladih. 

Gradonačelnik Branko Dukić je kao skorašnje rješenje za ovaj problem istaknuo apliciranje Vodovoda za sredstva za obnovu. 

- Cijevi su takve kakve jesu jer se tada mislilo da je to najbolji materijal. No grad ima pitku i čistu vodu koja zadovoljava ispitivanja kvalitete, istaknuo je zadarski gradonačelnik.