Listopad je mjesec u kojem već tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u svim područnim objektima DV Radost, javljaju iz te gradske ustanove.

U ovom tjednu od 15. do 19. listopada u našem područnom objektu Voštarnica održale su se prigodne radionice i upriličili lijepi susreti s dragim nam suradnicima i partnerima u odgoju. Sve vrtićke skupine zajedno s roditeljima, a skupina i sa bakama odazvale su se pozivu djece i odgojiteljima i pripremile razne krušne proizvode. Hodnikom i sobama našeg vrtića zamirisala su peciva sa sjemenkama, kuglofi, kiflice u raznim oblicima, muffini, pletenice i domaći, pečeni kruh.

Bake su gostovale su kod svojih unuka i unučica u ponedjeljak 15. listopada, a samo dan poslije u naš vrtić došao je svećenik blagosloviti sve što su vrijedne ruke pripremile. Kroz cijeli mjesec listopad roditelji i djeca zajedno s odgojiteljima sudjelovali su u uređenju samog vrtića donoseći jesenje plodove i požutjelo lišće ubrano u šetnjama i boravku u prirodi. Jesen je začarala i obojala cijeli vrtić, a Dani kruh donijeli su posebne mirise, mirise i naših djetinjstva. Maleni su sve prikupljene i napravljene krušne proizvode degustirali, a jedan dio donirali Pučkoj kuhinji Vinka Paulskog pa su na taj način pokazali kako se voli i poštuje zajednica i kako i oni mogu biti i jesu važan dio zajednice. Kako je vrtić Voštarnica - Radost u neposrednoj blizini Pučke kuhinje V. Paulski, ovakvo rješenje je i bilo više nego logično, a s druge strane ograde dočekao nas je veseli glas dobrodošlice voditeljice pučke kuhinje Zdenke Cvitković koja je našu ideju podržala i realizirala.

Mi u vrtiću nastavljamo i dalje s aktivnostima pa su djeca posjetila pekarnicu „Golub", a u objektu u petak pripravnice i odgojitelji pripremit će predstavu „Tri prijatelja" s kojom ćemo završiti manifestaciju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u ovoj godini.