ZADAR- U dvorištu nekadašnjeg Zelenog centra Plodina, a sada u blizini trgovine Plodina iz Rijeke prije ljeta su počeli pripremni radovi za objekt u kojem će biti restoran brze prehrane.

Ali ne bilo kakav, već poznati međunarodni lanac KFC koji, obzirom na prethodne najave, ipak dolazi u Zadar. I to na mjesto gdje se svojedobno planirao otvoriti McDonald`s koji je na kraju završio uz Autobusni kolodvor.

Prva vijest o otvaranju restorana Kentucky Fried Chicken (KFC), specijaliziranog za brzu hranu od piletine, objavljena je putem oglasa za prijem radnika u Zadru. Bilo je to još u ožujku. Nakon šest KFC restorana u Zagrebu te jednog u Splitu, za zadarski je investitor izabrao pravu, prometnu lokaciju.

Nositelj radova tvrtka je LSG Building Solutions sa zagrebačkim sjedištem. Oni su objavili kako su ugovorili izvođenje KFC u Zadru za 3.5 milijuna kuna i rok od tri mjeseca. Prema njihovim informacijama, radovi su započeli u srpnju, a planirani završetak radova je u listopadu, što prema stanju na terenu nije izvjesno.

Od izvođača radova se doznaje kako se radi o građevini površine od 2400 m2, a na istaknutoj ploči gradilišta da su projektant i nadzor iz Zadra. Investitor je AmRest Adria, osnovana u Hrvatskoj za ovaj dio Europe s kapitalom od 29 milijuna kuna. Glavno sjedište za taj američki lanac brze prehrane je AmRest u Poljskoj.