NOVO Prema rezultatima provedenog očevida pomorske nesreće na otočiću Mali Brušnjak u Paškom akvatoriju, u kojoj je jutros smrtno stradao 74-godišnji član posade, sumnja se da je 69-godišnjak s Paga upravljao brodicom na kojoj su se nalazila još tri člana posade te iz neutvrđenih razloga brodicom udario u otočić Mali Brušnjak.

Nakon udara 74-godišnjak je ispao s 9-metarske brodice i poginuo. Ostali članovi posade u dobi od 72 i 73 godine te 69-godišnji voditelj brodice su ozlijeđeni, a još nije poznata težina zadobivenih ozljeda.

U suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom policija nad 69-godišnjim voditeljem brodice provodi kriminalističko istraživanje zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

RANIJE Jutros oko 6.30 sati u moru kod otoka Mauna u Paškom akvatoriju dogodila se pomorska nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Prema prvim informacijama s terena, na brodici hrvatske zastave nalazila su se četiri hrvatska državljanina, ribara s tog područja. Prilikom udara u otočić Mali Brušnjak kod Mauna jedan je smrtno stradao, javljaju iz PU zadarske. 

Na mjestu događaja policija u suradnji s Lučkom kapetanijom policija provodi očevid radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće.