Iz sjedišta stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) Zadarske Županije stiglo je priopćenje na temu naplate parkiranja uz Polikliniku i Bolnicu kojeg prenosimo u cijelosti:

Posljednjih nekoliko dana kroz medije smo saznali da je konačno, nakon dugog vremena iščekivanja u upotrebu pušten parking u sklopu Poliklinike OB Zadar. Hvalevrijedan je to događaj za cijelu Zadarsku županiju koji je zasjenila informacija kako će se usluge bolničkog parkinga naplaćivati 4 kn po satu parkiranja.

Što je tu sad čudno, kazati će županijski čelnici, pa svugdje se parking naplaćuje?!
Gospodo pa da Vas samo podsjetimo kako su županijski vijećnici NHR-a još prije godinu dana nudili prijedlog za rješenje bolničkog parkinga, kako starog ispred glavnog ulaza u OB Zadar tako i ovog novog. Kažu da je „ponavljanje majka znanja" pa vam evo putem medija još jednom predlažemo naše „rješenje" naplate bolničkog parkinga a od kojeg će koristi imati svi naši stanovnici; BOLESNICI i MEDICINSKO OSOBLJE bolnice parking bi koristili BESPLATNO, a sve ostale osobe koje žele koristiti parking isti bi platili i to po još većoj cijeni nego ova koju ste vi postavili za sve korisnike (op.a. 4 kn./h) te na taj način ne bi zauzimali mjesta onima kojima su uistinu potrebna, nauštrb ispijanja kave i kupanja na obližnjim gradskim kupalištima.

OBRAZLOŽENJE:
Parking OB Zadar i Poliklinike Zadar izgrađen je za potrebe njenih korisnika i to namjenskim sredstvima i svrha mu nije stvaranje dodatne materijalne vrijednosti nego olakšavanje usluge pacijentima.
Svjesni teške financijske situacije u kojoj se naši sugrađani nalaze (pokušajte Vi preživjeti sa primanjima od cca. 2.000 kn. mjesečno), a s obzirom da se radi o ljudima narušenog zdravlja koji i nekoliko puta tjedno moraju dolaziti u prostor bolnice (npr. onkološki bolesnici, dijaliza i sl.) Vašom odlukom moraju izdvajati više novaca za parking nego što plaćaju Dopunsko zdravstveno osiguranje (u prosjeku 70 kn./mjesečno).
Djelatnici koji rade u OB Zadar također moraju izdvajati značajna financijska sredstva ako žele koristiti dotični parking (ako djelatnik radi 160 sati mjesečno, a parking plaća 4 kn ispada da mora mjesečno plaćati 640 kuna samo da bi došao na posao).
Koja je alternativa ovim ljudima? Parkiranje posvuda uokolo Poliklinike i OB Zadar, traženje slobodnih mjesta na zelenim površinama i raznim drugim javnim površinama, a parking je sablasno prazan....

ZAKLJUČNO PITANJE:
Gospodo, kada ste donosili ovu odluku što ste s njom htjeli postići?? Koji cilj i namjera je bila uvođenje plaćanja parkinga bez dodatnih kriterija?? Ili Vas jednostavno nije briga za Vašu osnovnu djelatnost i ljude o kojima skrbite??
Mi u Neovisnima za Hrvatsku u svom Nacionalnom Programu ističemo važnost skrbi za stare, nemoćne i sve one kojima je pomoć potrebna, kroz različite programe i djelatnosti, a prijedlog BESPLATNOG parkinga BOLESNICIMA i MEDICINSKOM OSOBLJU svakako je jedan od takvih prijedloga, navodi se u priopćenju  iz Neovisni za Hrvatsku (NHR) Zadarske Županije