ZADAR - Uoči današnjeg kolegija, a prije puta u Slunj na vojnu vježbu, gradonačelnik Branko Dukić je pročitao svoje očitovanje na tri teme koje su problematizirali lokalni mediji.

Za problem trafostanice na Boriku, odgovorna je Elektra, dok su gradske službe uradile sve po zakonu, ustvrdio je zadarski gradonačelnik koji je s pritužbama zbog gradnje supružnika Perković upoznat prije ljeta.

Odvodnja je jedina adresa na koju se mogu žaliti oni koji su pitali zbog čega je  više puta poplavila  ta  obnovljena  ulica s raskrižjem. Oni tek sada rade sustav odvodnje ali na u obuhvata projekta na koje se radila rekonstrukcija o trošku MUP-a i Grada Zadra. Za posljednjih kiša, ulica kroz Vruljici nije bila poplavljena, pohvalio se Dukić. Svatko normalan tko bi tamo došao, vidio bi kako se radovi ne izvode na dijelu koji je već obnovljen, nego na dijelu koji uopće nije građen, uzvratio je Dukić na  kritike županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. Normalno bi, međutim, bilo da su ti radovi odvodnje obavili u sklopu samog projekta rekonstrukcije.

Na novinarski naslov i pitanje tko laže oko putovanja i dnevnica za studijsko putovanje u Napulj, gradonačelnik je opravdao propust TZ Grada koja je to putovanje izostavila u dugo čekanom odgovoru na novinarski upit. Sve je to jer se čekao novi direktor TZ Grada, kazao je Dukić i istaknuo kako zaposlenici TZ Grada imaju pravo na dnevnice. Dukić je tumačio kako je u programu TZ navedeno studijsko putovanje na koje se odlazi kako bi se na osnovu analize konkretne destinacije radile usporedbe sa zadarskom. Na novinarsko pitanje na kraju kolegija, tko je njemu platio dnevnice i onima koji nisu  zaposlenici TZ Grada, Dukić je uputio ponovno na TZ Grada Zadra. Ja  sam predsjednik TZ Grada, kazao je gradonačelnik Zadra.

Za vrijeme dvije i pol godina mandata direktora TZ Ante Radosa prije Napulja išlo se i na  studijsko putovanje na Siciliju. Tko je sve putovao i dobivao dnevnice, to je teško rekonstruirati nakon ovakve komunikacije nadležnih i odgovornih s novinarima koji pitaju.