Letačke posade helikoptera OH-58D Kiowa Warrior u sklopu vojne vježbe Velebit 18 - združena snaga izvele su u nedjelju, 14. listopada 2018., na vojnom poligonu "Crvena zemlja" kod Knina bojna djelovanja na ciljeve na zemlji u noćnim uvjetima.

U provedbi gađanja sudjelovala su četiri helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior u dva neovisna međusobno koordinirana tima, a koordinaciju helikoptera Kiowa sa zemaljskim snagama izveli su prednji zračni kontrolori, odnosno Kontrolori bliske zračne potpore-JTAC (Joint Terminal Attack Controller).

Kroz razrađeni scenarij vježbe djelovanja su počela navođenjem helikoptera na metu koje su po ustaljenim procedurama proveli Kontrolori bliske zračne potpore, nakon čega je krenuo napad timova OH-58D Kiowa Warrior koji su djelovali po metama iz poniranja.

U napadnim djelovanjima letačke posade Kiowa koristile su strojnice M3P kalibra 12,7x99 mm. Po završetku uspješnih provedbi bojnih gađanja posade su provele procjenu uspješnosti gađanja cilja, nakon čega su se vratile u matičnu postrojbu u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren tom je prigodom rekao kako je Eskadrila još jednom pokazala da u potpunosti vlada novim sposobnostima implementiranim uvođenjem helikoptera Kiowa Warrior u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.