Odluka zadarske bolnice da sat parkiranja uz Polikliniku naplaćuje četiri kune već se prvog dana pokazala potpunim promašajem. Parkiranje koje su financirali porezni obveznici kako bi mogli jednostavnije do zdravstvene usluge pretvoreno je u komercijalno parkiralište, na kojem je cijena sata ista kao na Forumu.

Već prvog dana pokazalo se kako će to funkcionirati - na parkiralištu od 210 mjesta nije bilo nikoga ni od pacijenata niti od zaposlenika. Umjesto "zlatne koke" bolnica je tako dobila asfaltnu pustopoljinu, a Zadrani i dalje smišljaju gdje će s automobilima kad idu na višesatna čekanja za preglede. Pa tako parkiraju u okolnim dvorištima, na nogostupima, udaljenim parkirnim mjestima...

Što napraviti? Prva mogućnost je realnija cijena od 2 kune, koliko košta naplata parkinga, recimo, na Ravnicama, koju provode Obala i lučice, ili poništenje karte na izlasku s pregleda kod liječnika. Na ovaj način niti će bolnica zaraditi novac niti će pacijentima biti lakše dolaziti na preglede. Ako niti jedan od ta dva cilja nije ostvaren, onda i parkiralište i rampe gube sav svoj smisao.