Hrvoje Domobran Knežević, koji je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke, 21-godišnje Josipe Božić, koju je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015. godine, u obiteljskoj kući u Modriču usmrtio na brutalan način, zadavši joj brojne ubode po tijelu kuhinjskim noževima i šilom, ponovno je sjeo na optuženičku klupu, javlja Zadarski list.

S lisičinama na rukama i u pratnji dvojice pravosudnih policajca, 24-godišnji Hrvoje Domobran Knežević doveden je iz zadarskog pritvora gdje "robija" od studenog 2015. godine, a suđenje pod predsjedanjem suca Hrvoja Viskovića, ponavlja se, jer je Vrhovni sud kao drugostupanjski, prihvatio žalbu na presudu njegova odvjetnika Trpimira Kučine kojom je nepravomoćno bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina. Obrazloženje koje je naveo Vrhovni sud - bile su "nedovoljno razjašnjene i utvrđene činjenice". No, na zahtjev optuženog i njegovih bliskih srodnika, sudsko je vijeće donijelo odluku da će suđenje biti - tajno, odnosno zatvoreno za javnost.

Ubojstvo koje je šokiralo hrvatsku javnost dogodilo se, podsjećamo, u noći s 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču, kada je Knežević brutalno ubio 21-godišnju Josipu Božić s kojom je živio. Prema optužnici, koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović, mladić se tereti da je nakon prepirke i svađe, na okrutan i bezobziran način, zadao svojoj djevojci veći broj ozljeda od kojih je smrtonosna bila ubodna rana lijeve strane vrata.

Nitko, pa ni najbliži susjedi nisu znali što se dogodilo te stravične noći, dok nisu vidjeli policiju u blizini kuće u kojoj je mladi par živio, a ubojstvo je brzo otkriveno jer je Hrvoje mobitelom najprije nazvao djevojčinu majku, pa potom i policiju te priznao zločin. Kasnije je toksikološkim vještačenjem utvrđeno da je bio u stanju smanjene ubrojivosti zbog konzumacije amfetamina.