Kako bi se gradske zelene površine približile Zadranima danas se organizira manifestacija Grad u šumi, koja će na jedan dan oživjeti područje Park šume Musapstan.

Park šuma Musapstan kroz ovaj Festival raznim aktivnostima približit će se Zadranima koji će od 10 do 16 sati moći prisustvovati brojnim aktivnostima i događanjima namijenjenim cijelim obiteljima. Program je raznolik te uključuje nastup članova Dječjeg zbora Libretići, orijentacijsko hodanje po prirodi, edukativnu predstavu Pustolovine gospodina Otpadića, radionice izrade hvatača vjetra, crtanje lica, osnove yoge, disanja, izrade prirodne kozmetike, prezentacija masaža i još puno toga. Preporuka građanima: ponesite dekice i subotu provedite na svježem zraku u prirodi!

Grad u šumi naziv je manifestacije koja se organizira u sklopu Interreg Central Europe u okviru projekta Urban Green Belts (Urbane Zelene Površine) kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ukupna vrijednost projekta „Urbane zelene površine - pametni integrirani modeli za održivo upravljanje urbanim zelenim površinama u svrhu stvaranja zdravijeg i ugodnijeg urbanog okruženja" je gotovo 2 milijuna i 400 tisuća eura od čega Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ pripada 141 tisuća eura. Agencija za razvoj Zadarske županije jedan je od 10 partnera iz 7 srednjoeuropskih zemalja (Mađarska, Austrija, Slovenija, Poljska, Italija, Češka i Hrvatska), a nositelj projekta je Mađarska.
Cilj je unaprijediti upravljanje zelenim površinama u funkcionalnim urbanim područjima kako bi ih učinili ugodnijima za život. Kroz projekt je izrađen katastar odabranih zelenih površina u funkcionalnom urbanom području Zadra.