Iz Nacionalnog parka Paklenica pohvalili su se uređenjem staza koje će ubuduće posjetiteljima omogućavati ugodniji boravak u prirodi.

- Kolege iz tehničke službe i službe čuvara prirode i dalje neumorno nastavljaju uređivati najposjećeniju stazu u parku od kanjona Velike Paklenice do planinarskog doma čisteći kamenje s nje koje su nanijele kiše. Staza pomalo dobiva potpuno novo ruho i omogućuje posjetiteljima punog ugodniju šetnju, naročito djeci, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Inače, u sklopu obilježavanja 69. obljetnice Nacionalnog parka Paklenica u suradnji s KUD-om "Podgorac" iz Starigrada-Paklenica i udrugom "Dragodid", 19. i 20. listopada organizira se dvodnevna radionicu obnove suhozida u NP Paklenica. U petak će se održati stručna predavanja, a u subotu od 9 do 16 sati i radionica obnove suhozida u kanjonu Velike Paklenice (kod Donjeg mlina - ulazne recepcije NP Paklenica). Voditelji će biti lokalni suhozidni majstori i Dragodid. Obrok, alat i rukavice osigurani su za sve sudionike.

Prijave za sudjelovanje i potvrdu dolaska potrebno je izvršiti najkasnije do srijede 17.10.2018. Kontakt osobe za prijave su: Zlatko Marasović, zlatko.marasovic@paklenica.hr 099 218 4176 i Dragica Jović, prezentacija@paklenica.hr 098 273 124.