Pukotina koja se pojavila na Obali kralja Tomislava nema veze s posljednjim radovima na uređenju obalnog zida, izjavio je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave.
Radi se o sanaciji koja je rađena za vrijeme kada je uvalom u Jazinama upravljala gradska tvrtka Obala i lučice, kazao je Škibola koji je pozvao inženjera statike Željka Čirjaka, kako bi dobili stručnu analizu stanja na osnovu koje bi se popravila nastalu štetu.

Županijska lučka uprava angažirala je tvrtku Galiot na čišćenju nove kamene površine, koja je potamnjela nakon postavljanja asfalta na kolniku. Tako su promjenu na kamenu  ravnatelju  Županijske lučke uprave  objasnili iz Jadrankamena koji je u sklopu projekta  Hrvatskih cesta na uređenju kolnika i Obale kralja Tomislava  bio dobavljač  kamena i za nogostup na Liburnskoj obali. Županijska lučka uprava financirala je samo kupnju kamena i njegovo postavljanje. Naknadno čišćenje  kamena  i njegovo premazivanje  zaštitnim slojem u sklopu jamstvenog roka bit će dodatno plaćeno  sa 26 tisuća kuna.