Ulaskom u Gradsku ložu danas mogla su se naći četiri pulta koji predstavljaju 4 zemlje, odnosno 4 škole - Opću srednju školu iz Latvije, Školu za učeniku s posebnim potrebama iz Belgije, strukovnu školu iz Rumunjske i Medicinsku školu Ante Kuzmanića iz Zadra kao hrvatskog predstavnika. Od te tri strane zemlje, ukupno 14 nastavnika i 17 učenika, koji su uz svoje kolege iz Hrvatske predstavili Završnu izložbu ERASMUS+ projekta "Novi pogledi na dobru praksu uključivanja svih učenika".

- Sam projekt je vezan uz djecu sa posebnim potrebama, vezan uz imigrante, multietičnost. Svjesni smo u kojem vremenu živimo, okruženi smo sa jako puno učenika sa posebnim potrebama. Danas imamo priliku vidjeti što su nam učenici iz pomoću svojih nastavnika pripremili, rekao je Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića.

Uzvanike je pozdravio i pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Joso Nekić:

- Ponosni smo što ovaj projekt doprinosi dijeljenju stavova u našim školama i čitavom našem društvu prema različitostima: bilo da se radi o učenicima s posebnim potrebama, učenicima nacionalne manjine, različitih religija. Naš je čvrsti stav da su svi učenici za nešto nadareni, a na nama je da im damo priliku. Učenici nadareni u nečemu, ali i učenici s posebnim potrebama još su uvijek kamen spoticanja u našim školama i ne dobivaju ono što im treba. Također potičemo učenike za bavljenje nekom izvannastavnom aktivnosti. Želimo svima pokazati koliko su izvannastavne aktivnosti značajne u razvoju života učenika.

Strani predstavnici također su izrazili zadovoljstvo posjetom gradu i cjelokupnim „NAIS" projektom, koji je otpočeo 2016. godine.