Zadarski župan Božidar Longin primio je jutros policijske službenike, dobitnike Zahvalnica te pojedinačne godišnje nagrade MUP-a. Pojedinačnu godišnju nagradu za iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i ustrajnost u hvatanju počinitelja kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, čime je pridonio ugledu službe dobio je Ivan Ukalović iz Druge policijske postaje Zadar.

- Na hrvatskoj policiji koja svojim djelovanjem na uspostavi reda i mira sustavno radi na podizanju opće sigurnosti te cjelokupne kvalitete življenja naše zajednice, velika je odgovornost. Kod nas je turizam glavna gospodarska grana, a on u najvećoj mjeri ovisi upravo - o sigurnosti. Baš je u tom pitanju ključna uloga hrvatske policije, čija je zadaća učiniti sve da se, prije svega naši građani, a zatim i brojni gosti i dalje osjećaju sigurnima, jer smo poželjno turističko odredište, između ostalog, i zahvaljujući sigurnosti. Sigurnost je, slobodno možemo kazati, postala naš brend, rekao je na prijemu župan Longin.

Rekao je kako i sam bio ponosan nazočeći u dvorani Lisinski kada je ministar osobno uručio nagradu Ivanu Ukaloviću.

- Zahvaljujem načelniku PU zadarske i svim vašim djelatnicima na kvalitetnoj suradnji. Biti policajac časna je dužnost. Ponosno je obavljajte i imat ćete našu maksimalnu podršku! Zajedničkim radom i sinergijom svih subjekata možemo učiniti našu županijom još boljim mjestom na život, poručio je Longin, kojemu je na lijepim riječima i povjerenju zahvalio načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske istom je prilikom dodijelilo Zahvalnicu policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, koji su također pokazali iznimnu hrabrost, požrtvovnost i profesionalnost tijekom kriminalističkog istraživanja kaznenih djela. Oni su Bore Mršić, Željko Pilipović, Tomislav Škara, Marin Jadreško, Ivica Dučić, Šime Kokić, Robert Vatavuk, Josip Brkljačić, Hrvoje Zanki, Joso Bubnjar i Ante Čirjak.