Županijski sud u Zadru, po sutkinji istrage Dijani Grancarić, produljio je mjeru opreza, odnosno zabranu posjećivanja nogometnih utakmica na kojima igra Hajduk, 25-godišnjem Zadraninu koji je sudjelovao u napadu i paljevini automobila bugarskih navijača, u srpnju prošle godine u Ulici Krešimira Ćosića na Poluotoku.

Protiv 25-godišnjaka trenutno se vodi kazneni postupak zbog djela protiv javnog reda. Mladi Zadranin ne poriče da je sudjelovao u neredima te da se fizički sukobio s jednim od bugarskih navijača. Dokaz je i nalaz kojem je neupitno dokazana veza između dijelova signalne rakete pronađene u vrijeme i na mjestu počinjenja djela i bioloških tragova osumnjičenika. Unatoč tome 25-godišnjak nije zadržan u istražnom zatvoru. Obrazloženje se nalazi u rješenju Županijskog suda u Zadru objavljenom početkom listopada na stranici e-oglasna:

- U konkretnom slučaju, a uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, da osumnjičenik ne poriče da je sudjelovao u inkriminiranom događaju, da se fizički obračunao s jednim od bugarskih navijača, da posljednjih godinu dana nije posjećivao nogometne utakmice u kojima je igrao nogometni klub Hajduk čiji je isti navijač, da je u međuvremenu zajedno s ocem počeo raditi u ugostiteljskom objektu, da do sada nije osuđivan zbog kaznenog djela koje je predmet inkriminacije, a ni zbog drugih kaznenih djela, sutkinja istrage je stava da sve prednje navedeno pruža jamstvo kako će se svrha istražnog zatvora u konkretnoj situaciji moći realizirati i kroz mjeru opreza iz izreke ovog rješenja, odnosno izrečenom zabranom osumnjičeniku da posjećuje nogometne utakmice u kojima igra nogometni klub Hajduk a čiji je isti navijač. Pri tom će permanentni nadzor o tome pridržava li se osumjičenik izrečenih mu mjera opreza provoditi redarstvene vlasti, te će eventualno nepoštivanje iste za posljedicu imati aktiviranje mjere istražnog zatvora.

Osim 25-godišnjaka, u ruke policije kasnije je pao i 19-godišnji Zadranin koji je također sudjelovao u napadu. Time kriminalističko istraživanje događaja, koji je izazvao veliku pozornost javnosti, nije završeno, već je i dalje u tijeku.