Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina poništio je dio velikog natječaja za izbor i imenovanje radnika s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, objavljenog 14. rujna.

Iako su za 82 rukovodeća mjesta s četverogodišnjim mandatom zaprimljene čak 132 prijave, natječaj je ponovno pokazao određene kadrovske boljke zadarske bolnice. Naime, bez kandidata ostalo je 11 funkcija, od čega se njih šest odnosi na dužnosti glavne sestre/tehničara i to Službe za ginekologiju i opstetriciju, Odjela za ginekologiju, Odjela za patologiju trudnoće, Odjela rodilišta i rađaone, Odjela operacijskog bloka ginekologije i Odjela za neonatologiju.

Unatoč tome što je po prvi put natječaj za šefove odjela bolnice bio javan, a ne interan, nisu pronađeni kandidati ni za voditelje sljedećih odjela: Dnevna bolnica Službe za interne bolesti, Odjel rodilišta i rađaone, Odjel za pedijatriju, Objedinjeni hitni bolnički prijam. Također, poništeni dio natječaja odnosi se i na mjesto glavnog inženjera Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu.