Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić donio je jučer odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude za 1. fazu rekonstrukcije i dogradnje glavne stajanke. 

U postupku pregleda i ocjene sve tri pristigle ponude ocjenjene su valjanima, a potvrđen je Sarađen koji je dostavio najnižu ponudu u iznosu od 18 milijuna kuna (22,6 s PDV-om). Neznatno veća bila je ponuda Colasa (18,3 milijuna), a najviše je tražilo Poduzeće za ceste Split (20,4 milijuna kn bez PDV-a). Procijenjena vrijednost radova bila je 21,6 milijuna kuna. Iz državnoga proračuna za ovaj je zahvat odobreno 3,2 milijuna kuna, dok će se ostatak financirati iz vlastitih sredstava zadarskog aerodroma. Prije potpisivanja ugovora i početka radova mora proći žalbeni rok i propisanih 15 dana mirovanja od odluke kao i ljetni red letenja koji traje do studenog. 

Investicija na proširenju kapaciteta aerodroma izvodit će se prema projektu zagrebačke tvrtke Aking. Stanje postojeće asfaltne kolničke konstrukcije je loše, s vidljivim uleknućima od opterećenja zrakoplova. Posljednji veliki zahvat u Zračnoj luci rađen je prije dvije godine kada je bez javne nabave, jer je trebalo pod hitno obnoviti pistu, posao za 8,95 milijuna kuna odradio varaždinski Colas. 

Rok za izvođenje novih radova na zadarskom aerodromu je 120 dana.