ZADAR -Pročelnik za kulturi u sport Radovan Dunatov na upit građana, upućenog na našu adresu, pojasnio je zbog čega je igralište na Bilom brigu već duže vrijeme u mraku.

Automatika rasvjeta na igralištu na Putu Pudarice unatrag godinu- dvije nekoliko puta je popravljana da bi bila opet razbijena. Nakon što smo u dva navrata ostavljali upozorenja da se ormarić ne dira jer predstavlja opasnost za građane, a upozorenja nisu urodila plodom, odlučili smo da je manji rizik isključiti rasvjetno mjesto kako netko ne bi stradao, naveo je pročelnik Dunatov. 

Gradska uprava skrbi o sportskim igralištima, istaknuo je resorni pročelnik, ali na nekima mjestima neodgovorni pojedinci reagiraju vandalizmom.

Nakon što je u proteklom razdoblju popravljan „timer" koji automatski pali i gasi rasvjetu igrališta, svaki put su u roku od tjedan dva nakon popravka razbijena tj. provaljena vrata ormarića. U njemu je „timer", žice prespojene tako da rasvjeta radi cijelu noć. Ali kada su ostavljene nezaštićene, tada predstavljaju opasnost za djecu i rekreativce od neizoliranih žica koje vire, napisao je Dunatov. I dodao kako Odjel za kulturu i sport u okviru svojih financijskih mogućnosti skrbi o redovnom održavanju vanjskih sportskih terena.. Kada se događaju stalne devastacije od strane neodgovornih građana uvijek pokušavamo riješiti nastali problem, ali ima slučajeva kada i uz najbolju volju ne možemo intervenirati jer nismo u mogućnosti pratiti kontinuirano neprimjereno ponašanje. Mišljena smo da je u interesu zajednice sačuvati javno dobro koje služi njoj na korist. Stoga smo uvijek na raspolaganju za suradnju da zajednički omogućimo primjerene uvijete za rekreaciju naše djece i građana, poručio je pročelnik Dunatov.