ZADAR- Dan nakon što je objavljeno kako su Šime i Mihovil Fantela nominirani za najbolje jedriličare godine, svjetski prvaci osladili su se tortom koju im je kao nagradu spremila slastičarka Kristina Lončar.

Nastavnica slastičarstva Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole svoju je "vidovitost" oblikovala u pravu jedriličarsku tortu. Kada je  početkom srpnja bio doček nogometaša rekla mi je kako će, kada postanemo svjetski prvaci i nama ispeći tortu. Bilo je to mjesec dana prije našeg Svjetskog prvenstva u Danskoj, ispričao nam je Šime Fantela epizodu u kojoj je slastičarka Kristina Lončar prva glasno izgovorila ono što se stvarno dogodilo u kolovozu, a što je bilo najveće sportsko iznenađenje.
Torta koju je jučer ponudila jedriličarima i njihovim trenerima Edi Fanteli i Ediju Stipiću, bila je upravo onakva kakvu je obećala - čokoladno voćna.

Šime je imao čast razrezati, a Miho je u maniri „MasterChefa" nadgledao kako Šime „kormilari" po torti. Bila je odlična, potvrdio je sladokusac i njihov otac - trener Fantela.
Počast svjetskim prvacima, najboljim zadarskim sportašima, dali su i učenici slastičarskog i konobarskog smjera koji su poslužili tortu po standardima struke. Braća Fantela koja su  pokazala kako se upornim radom i talentom u svom poslu mogu postići vrhunski rezultati, bili su posebni gosti škole.